Konu
:
> Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
> Tel Kadayıf
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tel Kadayıf
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1/2 kilo tel kadayıf
3 su bardağı süt
150 gr ceviz
Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır
Tepsi yağlanır
Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur
Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir
Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür
Not: Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul