Yalnız Mesajı Göster

> Tel Kadayıf

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Tel Kadayıf



MALZEMELER
Yarım paket margarin
1/2 kilo tel kadayıf
3 su bardağı süt
150 gr ceviz

Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

HAZIRLANIŞI
Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır Tepsi yağlanır Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür

Not: Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla