Konu
:
> Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)
MALZEMELER
1 Adet Tavuk (temizlenmiş)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu
2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap
3 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
300 gr
Üzüm (yeşil ve siyah)
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuğu 12 parçaya bölün
Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin
Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün
Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın
Tavuk parçalarını tuzlayın
Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın
Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun
Tarhunun yarısını kıyın
Tavuk parçaları ile karıştırın
Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin
Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın
Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin
Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin
Üzümleri yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin
Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul