Yalnız Mesajı Göster

> Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)



MALZEMELER
1 Adet Tavuk (temizlenmiş)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu
2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap
3 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
300 gr Üzüm (yeşil ve siyah)
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Tavuğu 12 parçaya bölün Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin
Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın
Tavuk parçalarını tuzlayın Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun
Tarhunun yarısını kıyın Tavuk parçaları ile karıştırın
Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin
Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın
Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin
Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin Üzümleri yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin
Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla