Yalnız Mesajı Göster

> Vezir parmağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Vezir parmağı



MALZEMELER
2 Yumurta
1 Bardak Şeker
2 Kase Un
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Margarin
Şerbeti için :
3 Su Bardağı Şeker
3/5 Su Bardağı Su

HAZIRLANIŞI
Yağı eritip soğumasını bekleyin 1 bardak şeker ilave edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının üzerine sürülmek üzere ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin sürülmüş tepsiye dizinÇatal yardımıyla üstünü şekillendirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında pembeleşinceye kadar pişirinSıcak şerbet üzerine dökülüp soğutulduktan sonra servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla