Yalnız Mesajı Göster

> Vişneli tart

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Vişneli tart



MALZEMELER
Hazırlanış süresi: 1,5 saat
Pişirme süresi: 30 dk
Porsiyon adedi: 10 dilim

60 gram meyve özlü şeker
80 gram margarin
4,5 çay bardağı un
1 kilo vişne
2 çay bardağı taze krema
1 yumurta
Yarım paket vanilyalı puding
2 çorba kaşığı dövülmüş fıstık

HAZIRLANIŞI
1 Fırını 200 derecede ısıtın, 4 çay bardağı un, meyve özlü şeker ve margarini 4-5 çorba kaşığı çok soğuk suyla yoğurun Streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin Vişneleri teker teker kaynar suya daldırıp çıkarın Ortadan bölün ve çekirdeklerini çıkarın
2 Hamuru hafif unlanmış bir tezgahta 28 santimetre çapında açın ve içi ile kenarları yağlanmış 24 santimetre çapında kelepçeli bir kalıba yerleştirin Kenarlarını 2 santimetre kadar yukarı çekin Tabanı muhtelif yerlerden çatallayıp 10 dakika pişirin
3 Krema, puding tozu ve yurtayı iyice karıştırın Hamuru vişnelerle kaplayın ve sosu üzerine dökün Fırında tekrar 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve fıstık ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla