Yalnız Mesajı Göster

> Peynirli İrmik Helvası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Peynirli İrmik Helvası



MALZEMELER
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çorba bir kaşığı tereyağ
2 paket dil peyniri
tarçın

HAZIRLANIŞI
İrmiği tereyağda sararmaya başlayıncaya dek kavurun Şeker ve dört su bardağı su ilave edin ve topaklanmamasına özen göstererek kanştırın Irmik kanşımı boza kıvamına gelince ateşten indirin ve birkaç dakika dinlendirin Daha evvelden lif lif kopartılıp ılık suya koyduğunuz dil peynirini kanşııma katın Peyniri tamamen eriyinceye dek ara vermeden karıştırın Sakız kıvamına geldiğinde üzerine tarçın serpipi, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla