Konu
:
Kalkan Balığı Amandin
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Balığı Amandin
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Balığı Amandin
MALZEMELER
4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
tuz
bir tutam karabiber
6 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı rafine yağı
1 avuç kabuklu badem
1 çay fincanı un
HAZIRLANIŞI
Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin
Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın
Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün
Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın
Sonra alt üst una bulayın
Bir tavaya yağı koyup kızdırın
Kalkanları yan yana yatırın
Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın
Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin
Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul