Konu
:
Sardalya Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya Kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya Kebabı
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun
Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın
Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın
Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın
Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın
Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin
Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun
Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin
Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün
30-40 dakika pişirin
Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul