Konu
:
Japon Yemeği Onigiri
Yalnız Mesajı Göster
Japon Yemeği Onigiri
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Japon Yemeği Onigiri
Servis (Kaç Kişilik): 2 kişilik
Hazırlama Süresi: Yarım saat
Gereçler :
2 bardak pirinç
2
5 bardak su
ic olarak:
1 adet kücük boy ton balıgı konservesi
2 çorba kasıgı mayonez
Yapılışı:
Pirinci 2
5 bardak suda kısık ateşte haşlayın
atesi söndürüp pirinçimizi 10 dk kadar dinlendirelim
Ton balıgı ve mayonez karıstırıp içli köfte gibi bir avuç pişmiş pirincin icine yarım kasık koyup kapatalım
İstenirse onigiri(pirinc köftesi)bittikten sonra cok az tuz atılıp yenilebilir
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ücgen sekil verilerek yapilir
Servis önerisi:
Istenirse her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir
Püf Noktaları:
Japon pirinci Türkiye'dekinin tersine yapıs yapıs olursa iyi olarak kabul edilir
Onigiri yaparken de tane tane dagılanı degil de,sakız gibi olanı makbuldur
Bir onigiriye sekil verme 15-20 saniye alır
1- Pirinci avuc içine yay 2- içi koy 3- kapat
Afiyet olsun !!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul