Yalnız Mesajı Göster

Japon Yemeği Onigiri

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Yemeği Onigiri



Servis (Kaç Kişilik): 2 kişilik
Hazırlama Süresi: Yarım saat


Gereçler :
2 bardak pirinç
25 bardak su

ic olarak:
1 adet kücük boy ton balıgı konservesi
2 çorba kasıgı mayonez

Yapılışı:
Pirinci 25 bardak suda kısık ateşte haşlayınatesi söndürüp pirinçimizi 10 dk kadar dinlendirelimTon balıgı ve mayonez karıstırıp içli köfte gibi bir avuç pişmiş pirincin icine yarım kasık koyup kapatalım İstenirse onigiri(pirinc köftesi)bittikten sonra cok az tuz atılıp yenilebilirOnigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ücgen sekil verilerek yapilir

Servis önerisi:
Istenirse her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir

Püf Noktaları:
Japon pirinci Türkiye'dekinin tersine yapıs yapıs olursa iyi olarak kabul edilirOnigiri yaparken de tane tane dagılanı degil de,sakız gibi olanı makbuldur
Bir onigiriye sekil verme 15-20 saniye alır1- Pirinci avuc içine yay 2- içi koy 3- kapat

Afiyet olsun !!!

Alıntı Yaparak Cevapla