Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Kebabı:

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Kebabı:



Şeftali Kebabı:

Kıbrıs'ı ziyaret edip "Şeftali Kebabı"nı yemeden dönenlerin sayısı azdır Şeftali gibi kızarmasından mı esinlenildi (ki öyle de söylenir) bilemiyorum ama usulünce yapıldığında beğeneceğinize inanıyorum
Malzemeler;
Yarım kilo dana kıyma
250 gr koyun gömlek
Yaklaşık 100 gr kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
biraz karabiber
Hazırlanışı;
Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın
Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın
Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun
Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur
Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın
Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin
Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını afiyetle yeyin

Alıntı Yaparak Cevapla