Konu
:
Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu
Yalnız Mesajı Göster
Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu
Malzemeler :
emeler
• 1500 gr
Mezgit fileto
• 75 ml
limon suyu
• Tuz
• 1/2 çorba kaşığı karabiber
• 500 gr
mısır unu
• 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış
• Fesleğen
• 175 gr
file badem
Kızartmak için
• Un
• Yumurta (çırpılmış)
• Sıvıyağ Tartar Sos
• 450 ml
mayonez
• 15 gr
Kapari (ince doğranmış)
• 25 gr
kornişon (ince zar biçiminde doğranmış)
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
• 2 adet ince kıyılmış soğan
Hazırlanışı :
Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun
Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin
Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin
Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın
Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın
Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın
Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın
İyice karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul