Konu
:
Barbunya Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Tavası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Tavası
Malzemeler :
• 1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
• 1/2 çay k
tuz, beyazbiber
• 250 ml (1 su bardağı) bira
• 350 g (yaklaşık
3 su bardağı) elenmiş un
• 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
• 1 limon (süsleme için)
• 1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
• 75 g (5 çorba k
) margarin
Hazırlanışı :
Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın
Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın
Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün
Önceden ısıtılmış tabaklara alın
Sana`yı bir tavada eritin
Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün
Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul