Konu: > Sebze Sosu
Yalnız Mesajı Göster

> Sebze Sosu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sebze Sosu



MALZEMELER
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Havuç
2 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Köri
100 gr Haşlanmış Taze Fasulye
1/2 Çorba Kasesi Su
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Kase Süzme Yoğurt
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin
Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin Gerekirse bir miktar daha su ekleyin
Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla