Konu
:
> İç Pilavlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
> İç Pilavlı Tavuk
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> İç Pilavlı Tavuk
MALZEMELER
1 bütün tavuk (irice)
100 gram dolmalık fıstık
100 gram dolmalık üzüm
1 yemek kaşığı yenibahar
1 adet soğan
Yeterince tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı pirinç
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir
Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir
Üzerine üzüm, yenibahar eklenir
Sadece 1 su bardağı su koyulur
Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır
Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur
İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur
Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır
Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul