Konu
:
Mücendra Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Mücendra Pilavı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mücendra Pilavı
Mücendra Pilavı
Pirinç ve Yeşil Mercimek Türk sofrasının vazgeçilmez kışlık yemeklik malzemelerindendir
Anadolu'da da değişik isimlerle yapılan bu tür bir pilavı bu kez Kıbrıs Türklerinin usulüyle (mücendra pilavı) pişirmeyi deneyelim
Malzemeler (6 kişilik)
250 gr
Yeşil Mercimek,
190 gr
Pirinç,
1 adet rta boy kuru soğan,
60 gr Ayçiçek yağı,
800 Gr (dört bardak) su
Hazırlanışı;
Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut
Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir
Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart
Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et
Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul