Yalnız Mesajı Göster

Mücendra Pilavı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mücendra Pilavı



Mücendra Pilavı

Pirinç ve Yeşil Mercimek Türk sofrasının vazgeçilmez kışlık yemeklik malzemelerindendir Anadolu'da da değişik isimlerle yapılan bu tür bir pilavı bu kez Kıbrıs Türklerinin usulüyle (mücendra pilavı) pişirmeyi deneyelim

Malzemeler (6 kişilik)

250 gr Yeşil Mercimek,
190 gr Pirinç,
1 adet rta boy kuru soğan,
60 gr Ayçiçek yağı,
800 Gr (dört bardak) su

Hazırlanışı;

Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir

Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla