Konu
:
Deniz Mahsülleri Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsülleri Güveci
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsülleri Güveci
Malzemeler :
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 su bardağı doğranmış domates konservesi
• 1 demet maydanoz
• 500 g beyaz etli balık filetosu (levrek, çinekop, mercan, laos, trança, akya, dilbalığı vb
)
• 20 midye içi
• 10 adet iri karides
• 1 çorba kaşığı krema
• 1 bardak rende kaşar peynir
• Tuz, beyazbiber
• 1 adet defne yaprağı
Hazırlanışı :
Bir tavada 1 kaşık margarin eritin
Domatesleri koyup suyunu çekene kadar pişirin
Domatesler pişince ateşi kapatıp ince kıyılmış maydanozları katın
İyice karıştırın
Başka bir tavada kalan margarini eritin
Önce midyeleri koyup bir kaç kez karıştırın
Ayıklanmış karidesleri ilave edip hafif sote edin
Karideslerin rengi dönünce kuşbaşı doğranmış balık filetosunu ilave edip yine hafifçe sote edin
Tuz ve beyazbiberi katın
Defne yaprağı ve kremayı da ilave edip 2-3 dakika pişirin
Tavadakileri güvece aktarın
Domates sosunu üzerine dökün
Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serperek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürün
Kaşar peynir eriyip, yer yer kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin
Not: Tarança ve akya gibi sert etli balıklar daha uzun pişme süresi isterler
Buna karşılık dilbalığı gibi kırılgan etli balıklar çok daha çabuk pişer
Balık ve deniz ürünlerinin pişirilmesinde et sertliği mutlaka gözönüne alınmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul