Yalnız Mesajı Göster

Denizci Usulü Midye

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Denizci Usulü Midye



Malzemeler : • 3 kg midye
• 1 büyük soğan
• 1 demet maydanoz
• 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı
• 200 ml sek beyaz şarap
• 1 dal taze kekik
• 1 defne yaprağı
• 3 çorba kaşığı krema
• Tuz ve karabiber Hazırlanışı :Midyeleri temizleyin Soğanı ve maydanozu doğrayın Tereyağını tavada kızdırın Soğanı 1 dakika kızartın Midyeleri ve beyaz şarabı ilave edin Tuz, biber, kekik ve defne yaprağını koyun Karıştırın ve 6 dakika pişirin 2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın Bu karışımı midyelerin üzerine dökün Karıştırın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla