Konu
:
Denizci Usulü Midye
Yalnız Mesajı Göster
Denizci Usulü Midye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Denizci Usulü Midye
Malzemeler :
• 3 kg midye
• 1 büyük soğan
• 1 demet maydanoz
• 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı
• 200 ml sek beyaz şarap
• 1 dal taze kekik
• 1 defne yaprağı
• 3 çorba kaşığı krema
• Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Midyeleri temizleyin
Soğanı ve maydanozu doğrayın
Tereyağını tavada kızdırın
Soğanı 1 dakika kızartın
Midyeleri ve beyaz şarabı ilave edin
Tuz, biber, kekik ve defne yaprağını koyun
Karıştırın ve 6 dakika pişirin
2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın
Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın
Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın
Bu karışımı midyelerin üzerine dökün
Karıştırın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul