Konu
:
Fesleğen soslu sebzeli biftek
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen soslu sebzeli biftek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen soslu sebzeli biftek
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
4 dilim eşit büyüklükte biftek
7-8 dal taze soğan
1 kg patates
500 gr brokoli
1 çay kaşığı karbonat
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
4-5 çorba kaşığı krem peynir
1 su bardağı kırmızı şarap
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber
Sos için: 1 demet fesleğen
6 ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Patatesleri soyup bıçakla küçük top şeklinde kesin
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
Brokolileri yeşil rengini koruması için karbonatlı suda 5 dakika haşlayıp süzün
* Taze soğanları temizleyip üç parçaya kesin
Etleri yarım saat şarapta marine edip süzün
Düz bir tepsiye alıp yan yana dizin
Üzerlerine krem peynir sürüp üçer taze soğan yerleştirin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyin
* Hazırladığınız et sarmaları cam kaba dizin ve üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün
Sıcak suyu ekleyin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırına verip pişirin
* Fesleğenleri temizleyip kıyın
Sarımsakları soyun
Ceviz içi, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı, peynir, 1 tutam tuz ve karabiberi robotta ezip sosu hazırlayın
* Hazırladığınız patates ve brokoliyi servis tabağına değişimli olarak dizin
Üzerine biftek sarmalarını yerleştirin
Sosu etin üzerine ip gibi akıtarak dökün
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul