Konu
:
Balık pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Balık pidesi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık pidesi
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
Yarım kg gümüşbalığı
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 domates
Yarım tatlı kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış nane
3-4 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Taze çekilmiş karabiber
Kızartmak için zeytinyağı
Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsağı soyup kıyın
Domatesi soyup doğrayın
Balıkları soğuk suda iyice yıkayın
Suyunu süzüp tuzladıktan sonra büyük bir kaseye alın
Soğan, sarımsak, domates, tuz, karabiber, domates püresi, kekik, maydanoz ve naneyi ekleyin
Karışımı iyice yoğurun
Unu ve 2 çorba kaşığı suda eritilmiş karbonatı ilave edin
Malzemeleri iyice karıştırın
* Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
Karışımı tavaya döküp her tarafının eşit kızarması için kaşıkla düzelterek yayın
Pidenin bir yanı pembeleşinceye kadar pişirin
Bir tabak ya da kapak yardımıyla yağını süzün ve ters çevirip diğer tarafını pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul