Yalnız Mesajı Göster

En Çok BeĞenİlen 2 Tarİf

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Çok BeĞenİlen 2 Tarİf



1-)ET SOTE

Malzemeler½ kg kemiksiz koyun eti
2 adet soğan
100 gr yeşil biber
3 adet domates
1 tutam kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Etler kuşbaşı doğranır daha sonra kekikle iyice ovularak bir 5-10 dakika kadar bekletilir Soğanlar küçük küçük doğranarak sıvıyağ da pembeleşinceye kadar kavrulur Temizlenip halka halka doğranmış biberler et ile birlikte tencereye koyulur Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır Et biraz piştikten sonra domateslerde tencereye ilave edilir Domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Etin piştiğinden emin olduktan sonra ateşten alınır

2-)ALFREDO SPAGETTİ

Malzemeler1 paket spagetti makarna
10 adet mantar
Beşamel sosu
Bir miktar dana jambonu
Belşamel sosu için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Un tereyağında hafifçe pembeleşene kadar kavrulur Daha sonra süt yavaş yavaş una ilave edilirken bir yandanda topaklanma olmaması için iyice karıştırılır Daha sonra tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırarak kaynatılır Koyulaşana kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Spagetti makarna tuzlu suda haşlanır Mantarlar iyice haşlandıktan sonra ince ince doğranır Jambonlar küçük küçük doğrandıktan sonra mantarlarla birlikte beşamel sosa katılıp karıştırılır Makarnalar haşlandıktan sonra suyu süzdürülerek soğuk su ile yıkanır ve tencerenin dibine yarım kaşık yağ yakılarak makarnalar koyulup karıştırılır Daha sonra servis tabağına alınarak üzerine mantarlı jambonlu beşamel sosu dökülür Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla