Konu
:
En Çok BeĞenİlen 2 Tarİf
Yalnız Mesajı Göster
En Çok BeĞenİlen 2 Tarİf
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
En Çok BeĞenİlen 2 Tarİf
1-)ET SOTE
Malzemeler½ kg kemiksiz koyun eti
2 adet soğan
100 gr yeşil biber
3 adet domates
1 tutam kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Etler kuşbaşı doğranır daha sonra kekikle iyice ovularak bir 5-10 dakika kadar bekletilir
Soğanlar küçük küçük doğranarak sıvıyağ da pembeleşinceye kadar kavrulur
Temizlenip halka halka doğranmış biberler et ile birlikte tencereye koyulur
Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır
Et biraz piştikten sonra domateslerde tencereye ilave edilir
Domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Etin piştiğinden emin olduktan sonra ateşten alınır
2-)ALFREDO SPAGETTİ
Malzemeler1 paket spagetti makarna
10 adet mantar
Beşamel sosu
Bir miktar dana jambonu
Belşamel sosu için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Un tereyağında hafifçe pembeleşene kadar kavrulur
Daha sonra süt yavaş yavaş una ilave edilirken bir yandanda topaklanma olmaması için iyice karıştırılır
Daha sonra tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırarak kaynatılır
Koyulaşana kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır
Spagetti makarna tuzlu suda haşlanır
Mantarlar iyice haşlandıktan sonra ince ince doğranır
Jambonlar küçük küçük doğrandıktan sonra mantarlarla birlikte beşamel sosa katılıp karıştırılır
Makarnalar haşlandıktan sonra suyu süzdürülerek soğuk su ile yıkanır ve tencerenin dibine yarım kaşık yağ yakılarak makarnalar koyulup karıştırılır
Daha sonra servis tabağına alınarak üzerine mantarlı jambonlu beşamel sosu dökülür
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul