Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi



Malzemeler

2 Su bardağı pilavlık pirinç
3 Adet orta boy domates
100 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su
1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu






Yapılışı

Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin
Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin
Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin
Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın

NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla