Konu
:
Makrube Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Makrube Pilavi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makrube Pilavi
MAKRUBE PİLAVI
MALZEMELER:
*4 Su bardağı pirinç
*1kilo kavurma
*5 bardak su
*4 tane patlıcan
*4 tane havuç
*6 tane patates
*1 konserve mısr
*1 konserve bezelye
*yeteri kadar tuz
*kızartmak için zeytinyağ(patlıcan havuç patates)
*pilav için 1paket yağ
YAPILIŞI
Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır
pilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patcanlar kızartılır tabi isteğe göre doğranarak kavurma ısıtılır
derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi
lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur
tencereye 1kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi tabağa ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun
not
bu pilav bütünlüğü birliği simgeler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul