06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renklİ Sebze Dolmasi
Malzemeler :
500 gr kıyma
370 gr doğranmış domates
250 gr mozzarella peyniri
250 ml sebze suyu
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet kabak
4 adet domates
4 adet iri mantar
2 adet soğan
2 adet yumurta
2 diş sarmısak
10 sap kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
1 yemek kaşığı domates salçası
Toz şeker
Tuz
Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Dolmalık biberleri uzunlamasına ikiye kesin, temizleyin, yıkayın Kabakları da uzunlamasına ikiye kestikten sonra bir kaşık yardımı ile içlerini çıkartın Domateslere kapak açıp içlerini oyun Mantarların saplarını keserek ortalarını boşaltın Çıkardığınız içleri bir kenara ayırın
Soğan ve sarmısakları soyup, 6 sap kekik yaprağını saplarından sıyırın Hepsini ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin Ekmekleri soğuk suda ıslatın Mozzarrellayı iri iri rendeleyin Sıktığınız ekmekleri kıyma, yumurta, soğanlı karışımın yarısı ve mozzarellanın yarısı ile yoğurun Tuz, karabiber ile tatlandırın
Kıymalı karışımı sebzelere doldurun ve bir fırın tepsisine dizin, sebze suyunu ilave edin 180 derece sıcaklığındaki fırının alttan ikinci rafında 50 dakika pişirin
Sebzelerin içlerini ve domates salçasını 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin, parça domates ve soğanlı karışımı ilave edip ağzı açık olarak 5 dakika kaynatın ve püre haline getirin
Parmezanı rendeleyin, kalan mozzarella ile karıştırın Pişme süresinin 30 dakikasında dolmaların üzerine serpip pişirmeye devam edin
Pişirdikten sonra tepside biriken dolma suyunu süzgeçten geçirerek domates sosuna katıp bir taşım kaynatın Tuz, karabiber ve 1 tutam toz şeker ile tatlandırın Dolmaları kalan kekik ile süsleyip sosla birlikte servis yapın
|
|
|