Konu
:
Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı
Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı
Güzel ve doyurucu bir ikili !
Kepekli Pirinç Pilavı için,
2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın
Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin
Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin
Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,
1/2 kilo iç bezelye
1 baş soğan
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 adet patates ( küp doğranmış)
1 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su
Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin
Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul