Yalnız Mesajı Göster

Patates graten

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates graten




Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram patates
  • 1/2 litre süt
  • 10 cl krema
  • 1 diş sarmısak
  • 40 gram tereyağı
  • muskat
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 180o Cde ısıtın Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun Halka halka doğrayın
Sütü bir tencereye koyup ısıtın Kaynamaya başlayan süte krema, tuz ve biber ekleyin
Önceden rendelediğiniz muskattan bir tutamı süte ilave edin
Kaynamakta olan kremalı karışıma doğradığınız patatesleri ekleyin Bir spatula yardımıyla sütü emmesi için karıştırarak 20 dakika pişirin
Sarmısakların kabuklarını ayıklayıp ince ince kıyın Pişen karışıma ekleyin
Fırın kabına pişirdiğiniz patatesleri dökün Üzerini düzelttikten sonra tereyağını küçük parçalar halinde kesip üzerine yerleştirin Önceden ısıttığınız fırında 1 saat pişirin
Sıcak olarak maydanoz ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla