Konu
:
Ispanaklı bohçalar
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı bohçalar
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı bohçalar
Hazırlama süresi 45 dakika
16 adet
90 kalori
Malzemeler:
200 gram un
250 gram ricotta peyniri
10 gram limon kabuğu rendesi
20 gram hindisitancevizi rendesi
3 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
15 ml
zeytinyağı
45 ml
süt
tuz
karabiber
500 gram ıspanak
Hazırlanışı:
Bir kapta un, bir tutam tuz ve 15 ml
zeytinyağını karıştırın
125 ml
ılık suyu yavaşça karışıma yedirerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun
Üstünü bir bezle kapatarak yaklaşık 30 dakika dinlendirin
Ispanakları ayıklayın ve zarar görmüş kısımlarını atın
Dikkatlice yıkayın ve sularını süzmeden bir tencereye alarak renkleri koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte çevirerek pişirin
Ardından suyunu süzerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın
İyice soğuduktan sonra, incecik kıyın
Soğanları yıkayın ve ince halkalar halinde kesin
Ricotta, ıspanak, soğan, limon kabuğu rendesi ve yumurtayı tuz, biber ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek karıştırın
Hazırladığınız hamuru düz ve unlanmış bir zemine alarak açın
10 cm
x 10 cm
karelere kesin, karelerin içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve üçgen şeklinde katlayın
Una bulanmış bir çatalla kenarlarına bastırarak şekli sabitleyin
Fırını 1800C’de ısıtın
Fırın tepsisini yağlayın
Hazırladığınız bohçaları dizin ve üstlerine sütle çırptığınız yumurta sarısını sürün
25 dakika boyunca pişirin
Soğumaya bırakın
Ispanaklı bohçaları ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul