Konu
:
Saray Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Saray Sarması
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Sarması
Saray Sarması
Malzemeler
1 Kg Baklavalık Un
500 gr Buğday Nişastası
4 Adet Yumurta
5 Çay Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
7 Su Bardağı Dövülmüş Fıstık
1 Kg Tereyağı
Şerbet için:
8 Su Bardağı Şeker
12 Su Bardağı Su
Hazırlanışı
Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın
Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın
15 dakika dinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamurları 8 er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin
Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın
Açtığınız yufkanın üzerine dövülmüş fıstık serpin
Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün
Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin
Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm lik dilimler halinde kesin
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün
Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 20 dakika pişirin
Şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu, şeker iyice eriyene dek kaynatın ve soğutun
Sonra sıcak tatlının üzerine dökün
Tatlıyı soğuttuktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul