Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Alt Üst Keki

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Alt Üst Keki






Malzemeler
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 dilim konserve ananas
5-6 adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz

Yemeğin Yapilisi
Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın
Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın Tuzunu katın ve tekrar çırpın
Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin Sıcakken servis yapın

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla