Konu
:
Ananaslı Alt Üst Keki
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Alt Üst Keki
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Alt Üst Keki
Malzemeler
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 dilim konserve ananas
5-6 adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yemeğin Yapilisi
Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın
Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın
Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın
Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın
Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin
Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin
Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın
Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın
Tuzunu katın ve tekrar çırpın
Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın
Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin
Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin
Sıcakken servis yapın
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul