Konu
:
tavuklu karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
tavuklu karnıyarık
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
tavuklu karnıyarık
MALZEMELER
4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
500 gr tavuk göğsü
100 gr yeşil biber
1 kg domates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, nane
YAPILIŞ TARİFİ
Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın
Karınlarına boylamasına
çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin
Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda
pembeleşinceye kadar pişirin
İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış
tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin
Biberlerin dört tanesini
ve domateslerin birini ayırın
Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp
domateslerinin kalanı rendeleyin
Tavuklar rengini değiştirince doğranmış
biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip
karnıyarığın içini hazırlayın
Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun,
kalan sosu da üstlerine dökün
Ayırdığınız biberleri ve domatesleri
dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin
Yemeğinizi 180 derecede
ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul