Konu
:
Aşkın Doruğu (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Aşkın Doruğu (6 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşkın Doruğu (6 Kişilik)
Malzemeler
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın
Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın
Margarini bir tencerede eritin
Soğanları yağda kavurun
Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin
2,5 litre su ilave edin
Et suyu tabletlerini ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin
Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün
Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın
100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın
Patatesleri haşlayın
Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin
Kremalı patates eşliğinde servis yapın
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz
Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin
Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul