Yalnız Mesajı Göster

İçli Köfte(ADANA USULÜ)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte(ADANA USULÜ)





1 kilo bulgur
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
tuz,kimyon
700 gram kadar dövülmüş kırmızı et(çifte çekilmiş kıyma da olur)
iç malzemesi
500 gr kıyma
soğan
tuz,kimyon,karabiber

yapılışı;
bulgura baharatları salçayı eti ekleyerek yoğurup hafifte ıslatarak hamur kıvamına getiriyoruzunu da azar azar ekliyoruzaçamam diyorsanız tabak şekli verip 2 ayrı parçayla kapatabilirsiniz
iç kıymayı önce kıyma biraz suyunu çeksin soğanı baharatı ekleyip pişiriniyice soğusun yoksa dış harcı bozar şekil vermesi zor olur
son olarak ister yağda kızartın,ister suda haşlayınHatay'da közde pişirenlerde varson olarak hafif kızdırılmış yağda pulbiber gezdirinafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla