Konu
:
İçli Köfte(ADANA USULÜ)
Yalnız Mesajı Göster
İçli Köfte(ADANA USULÜ)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Köfte(ADANA USULÜ)
1 kilo bulgur
1
,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
tuz,kimyon
700 gram kadar dövülmüş kırmızı et(çifte çekilmiş kıyma da olur)
iç malzemesi
500 gr kıyma
soğan
tuz,kimyon,karabiber
yapılışı;
bulgura baharatları salçayı eti ekleyerek yoğurup hafifte ıslatarak hamur kıvamına getiriyoruz
unu da azar azar ekliyoruz
açamam diyorsanız tabak şekli verip 2 ayrı parçayla kapatabilirsiniz
iç kıymayı önce kıyma biraz suyunu çeksin soğanı baharatı ekleyip pişirin
iyice soğusun yoksa dış harcı bozar şekil vermesi zor olur
son olarak ister yağda kızartın,ister suda haşlayın
Hatay'da közde pişirenlerde var
son olarak hafif kızdırılmış yağda pulbiber gezdirin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul