Konu
:
Pastirmali Ekmek KÖftesİ
Yalnız Mesajı Göster
Pastirmali Ekmek KÖftesİ
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastirmali Ekmek KÖftesİ
Pastırmalı ekmek köftesi
Malzemeler
# 300 gr bayat ekmek
# 6 dilim pastırma
# 4 dilim salam
# 1 soğan
# 60 gr tereyağı
# 3 yumurta
# 2 su bardağı süt
# 5-6 çorba kaşığı un
# 4-5 dal maydanoz
# 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
# 3
5 su bardağı et suyu
# Tuz
Hazırlanışı
* Ekmeğin kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın
İç kısmını küp küp doğrayın
Pastırma ve salamı ince ince kesin
Soğanı soyup kıyın
Maydanozu temizleyip kıyın
* Tereyağın yarısını tavada eritin
Soğanı ekleyip sote edin
Yumurtaları sütle çırpın
Ekmek, pastırma, salam, sote edilmiş soğan, sütlü yumurta karışımı ve kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın
Üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
* Hazırladığınız karışıma tuz ve azar azar un ekleyerek köfte harcı kıvamında yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak top köfteler hazırlayın
* Tencereye et suyunu doldurup kaynatın
Köfteleri una bulayıp kaynar suya atın
Yaklaşık 5 dakika pişirin
Köfteleri kevgirle alarak bir fırın kalıbına dizin
Rendelenmiş kaşarpeyniri, 1 kepçe yemek suyu ve kalan eritilmiş yağı karıştırıp üzerine gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Detaylar
Zorluk Derecesi : 4 / 5
Kişi Sayısı : 4
Hazırlama Süresi : 50 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Mutfak : Türk Mutfağı
Kategori : Et Yemekleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul