Yalnız Mesajı Göster

Hİndİ BohÇasi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hİndİ BohÇasi



Hindi Bohçası
hindi bohçası

malzemeler:

- 3 yufka
- 2 adet hindi bonfile
- 5-6 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı ceviz
- 2 diş sarmısak
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 1 yemek kaşığı pul biber
- yarım demet maydanoz



yapılışı:

yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı fırında kurutun kuruyan yufkaları bir fırın kabına kırarak yerleştirin aralarına dövülmüş cevizin yarısını serpin hindiyi 8 bardak suda haşlayıp didikleyin yufkaların üzerine sıcak hindi suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün hindileri üzerine yerleştirin Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biber gezdirip maydonozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla