Yalnız Mesajı Göster

Çİn UsulÜ Tavuk

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çİn UsulÜ Tavuk



Çin Usulü Tavuk Kanadı

Malzemeler
12 Adet tavuk kanadı
1/2 Kahve fincanı bal
Soya sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sosun bekletilme süresi : 2 saat

Hazırlanışı

  • Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayab ilirsiniz)
  • Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın
  • Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın
  • bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın
  • Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin(sosu önceden yapıp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur)
  • Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın
  • Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
  • Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla