Konu
:
Çİn UsulÜ Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Çİn UsulÜ Tavuk
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çİn UsulÜ Tavuk
Çin Usulü Tavuk Kanadı
Malzemeler
12 Adet tavuk kanadı
1/2 Kahve fincanı bal
Soya sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sosun bekletilme süresi : 2 saat
Hazırlanışı
Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayab ilirsiniz)
Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın
Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın
bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın
Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin
(sosu önceden yapıp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur)
Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın
Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul