Prof. Dr. Sinsi
|
En iyi dondurmalı pasta tarifleri(mért21'e itafen:))
Dondurmalı kayısılı milföy pasta
Melzemeler: 4 adet milföy hamuru, 10-12 adet kayısı, yarım bardak toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, antepfıstıklı ve kakaolu dondurma (birer kaşık)
Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve toz şeker ile tencereye koyup karamelleşinceye kadar kısık ateşte pişirin Su bardağı ile iki adet milföy hamurunu daire şeklinde kesin İkinci kat olarak koyacağınız milföyün ortasını yine daha küçük bir bardak yardımı ile kesip çıkartın ve diğerinin üzerine koyun Ortada kalan boşluğa kayısıları koyun Buzdolabında 25-30 dakika dinlenmeye bırakın Yumurta sarısını çırpıp, fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün Önceden 200 derece ısıttığınız fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin Pudra şekeri serperek antepfıstıklı ve kakaolu dondurma ile ister sıcak ister ılık olarak servis yapın
İncir diyarı
Malzemeler: 6 adet taze incir, 1 paket beyaz çikolata (80 g), ceviz (110 g), çikolata parçalı kaymaklı dondurma
Hazırlanışı: İncirleri soyup, servis tabağına dizin Beyaz çikolatayı benmari usulü (Genişçe bir kaba su koyun Ortasına daha küçük bir kap koyun, bu kabın içine de çikolatayı yerleştirin Su kaynayanarken çikolata eriyecektir) eritin İncirlerin üstünü kaplayacak şekilde dökün Cevizleri üstlerine veya yanlarına yerleştirin Çikolata parçalı kaymaklı dondurma ile servis yapın Çikolatalı sos da ekleyebilirsiniz
İrmik tatlı dondurma
Malzemeler: 3,5 su bardağı irmik, 1 paket çam fıstığı (20 g), 1 paket margarin veya tereyağı (250g), 3 bardak toz şeker, 3,5 bardak süt veya su, vanilyalı dondurma
Hazırlanışı: İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun Diğer taraftan süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika, sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin Sonra kapağının altına havlu peçete koyup demlendirin Soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis yapın
Vişneli smoothie
Malzeme: 250 ml vişne suyu, 1 adet muz, 200 gr çekirdekleri çıkartılmış vişne (dondurulmuş veya taze olabilir) ,1 çorba kaşığı bal, 4 adet buz, 4 top vişneli dondurma
Hazırlanışı: Blendera vişne suyunu, kabaca doğradığınız muzu, vişneleri, balı ve vişneli dondurma toplarını ve buz küplerini koyun 2-3 dakika buzlar iyice kaybolana kadar karıştırın Servis bardaklarına alıp, bekletmeden servis yapın Pipet veya kamış yoluyla da içilebilir
Yaz teknesi
Malzemeler: 1 adet küçük kavun, 2 adet kivi, birkaç adet frambuaz ve üzüm tanesi, 1 adet nektarin, 1 fincan toz şeker, 1 adet portakal suyu, şam fıstığı (45 g), 2 kaşık çilekli dondurma, (mevsimine göre meyveler değişebilir)
Hazırlanışı: Kavunu ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın Kivileri ve nektarinleri küçük küpler halinde doğrayın Frambuaz ve üzüm taneleriyle birlikte karıştırın Toz şeker ve portakal suyunu meyvelere ekleyip, hepsini karıştırın Şamfıstıklarını kabaca robottan geçirin Kavunun içini hazırladığınız meyve salatası ile doldurun Üstüne 2 top çilekli dondurma ve fıstık serpiştirerek servis yapın
Dondurmalı muffin
Malzemeler: 125 gr tereyağı, 2 kahve fincanı toz şeker, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao, 3 çarba kaşığı süt, 4 top vanilyalı dondurma
Hazırlanışı: Robotunuzun haznesine tereyağı, şeker, yumurta, un, kakao ve kabartma tozunu koyup karıştırın Motor çalışırken süt ekleyin Yumuşak bir hamur elde edin Kağıt muffin kalıplarını muffin kalıbına yerleştirin Kaşık yardımıyla hazırladığınız hamuru paylaştırın Önceden 160 derece ısıttığınız fırınınızda 20-25 dakika pişirin Soğumaya bırakın Vanilyalı dondurma ve vişneli sos ile servis yapın
Kek parçalı kup
Malzemeler: Mevsim meyveleri, 1 dilim kek, çilek sosu (reçeli de olabilir), vişneli dondurma Hazırlanış: Kekleri küp şeklinde kesin Üstüne birkaç parça meyve ve vişneli dondurma yerleştirin İsteğe göre kremşanti veya çilekli sos ile servis yapın
|