Konu
:
Vezir Parmağı
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Parmağı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vezir Parmağı
Malzemeler:Hamuru için :
500 gr un
3 Su bardağı su
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 Adet yumurta
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakın
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın
Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın
Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alın
Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartın
Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atın
Şerbetini emince çıkartıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul