Yalnız Mesajı Göster

Vezir Parmağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı



Malzemeler:Hamuru için :
500 gr un
3 Su bardağı su
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 Adet yumurta
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ





Hazırlanışı
Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakın
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın
Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın
Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alın
Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartın
Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atın
Şerbetini emince çıkartıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla