Konu
:
Tavuk suyu çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk suyu çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk suyu çorbası
Tavuk suyu çorbası
MALZEMESI :
1 baş soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tuz
1 adet orta boy tavuk
3
5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 3
5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin, tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin
Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun
Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın
Daha sonra tencerenin kapağını örtün
Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2
5 saat kaynatın
Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin
Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul