Konu
:
Ali Paşa Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Ali Paşa Kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ali Paşa Kebabı
Malzemeler
10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin
Etleti arasıra karıştırarak kavurun
Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin
Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin
Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın
Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin
Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin
Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın
Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul