Yalnız Mesajı Göster

Ali Paşa Kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Paşa Kebabı



Malzemeler
10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin
Etleti arasıra karıştırarak kavurun
Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin
Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin
Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın
Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin
Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin
Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın
Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla