Konu
:
Karidesli - Peynirili Sandöviç
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli - Peynirili Sandöviç
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli - Peynirili Sandöviç
MALZEMELER
2 yumurta
8 dilim tost ekmeği
100 gr dondurulmuş karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 çorbakaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorbakaşığından biraz fazla tereyağı (veya margarin)
6 çorbakaşığı zeytinyağı
süt
karabiber, tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş karidesi oda sıcaklığında çözüp, irice doğrayın
İki çorbakaşığı zeytinyağında, 2-3 dakika
kadar sık sık karıştırarak karidesleri sote etin
Taze soğan ve zar şeklinde kesilmiş mozzarella ya da dil peyniriyle karıştırın
Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını bıçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatırıp yumuşamaya bırakın
Tost ekmeklerinin yarısının üstüne karidesli ve peynirli karışımı sürün
Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatıp iyice sıkıştırın
Yumurtaları iyice çırpın, biraz tuz ve karabiber ilave edin
Sandöviçleri yumurtaya bulayın
Teflon bir tavadaki dört çorbakaşığı zeytinyağı ve 20 gr tereyağı veya margarinde, her iki yüzünüde kızartın
Sandöviçlerin fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, sıcak bir servis tabağında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul