Konu
:
İspanyol Kek
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Kek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Kek
125 gr pudra şekeri
5 Adet yumurta
75 gr rendelenmiş çikolata
125 gr galeta unu
100 gr margarin
75 gr dövülmüş ceviz
2 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon rendesi
Vanilya sosu için :
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta sarısı
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Yumurtaları teker teker bir kaba kırarak mikserle karıştırın
Mikseri bırakıp geri kalan malzemeleri bir kaşık yardımı ile yumurtalara yedirin
Hazırladığınız karışımı teflon bir kek kalıbına veya varsa küçük kek kalıplarına dökerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35 dakika pişirin
Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin
Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve şekeri ağır ateşte karıştırarak kaynatın
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını karıştırın
Kaynamış sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin
Sonra ocağa olarak karıştırarak kaynatın
NOT : Sosu ocaktan indirdikten sonr da karıştırmaya devam etmelisiniz
Eğer ara sıra karıştırılmazsa yumurtalar sosu katılaştırır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul