Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Kek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Kek



125 gr pudra şekeri
5 Adet yumurta
75 gr rendelenmiş çikolata
125 gr galeta unu
100 gr margarin
75 gr dövülmüş ceviz
2 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon rendesi
Vanilya sosu için :
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta sarısı
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
  • Yumurtaları teker teker bir kaba kırarak mikserle karıştırın
  • Mikseri bırakıp geri kalan malzemeleri bir kaşık yardımı ile yumurtalara yedirin
  • Hazırladığınız karışımı teflon bir kek kalıbına veya varsa küçük kek kalıplarına dökerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35 dakika pişirin
  • Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin
  • Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve şekeri ağır ateşte karıştırarak kaynatın
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını karıştırın
  • Kaynamış sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin
  • Sonra ocağa olarak karıştırarak kaynatın
  • NOT : Sosu ocaktan indirdikten sonr da karıştırmaya devam etmelisiniz
  • Eğer ara sıra karıştırılmazsa yumurtalar sosu katılaştırır

Alıntı Yaparak Cevapla