Konu
:
Jöleli Krep Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Krep Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Krep Pasta
Krep için :
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Jöle için :
700 gr çilek
1/4 Su bardağı tozşeker
20 gr yaprak jelatin
2-3 Çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
Unu, yumurtayı, tuzu ve sütü çırpın
Margarini eritin ve teflon bir tavayı erimiş margarinle yağlayın
Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün
Krepleri iki yüzünü de pişirin
(toplam 20 adet krep hazırlamalısınız)
Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin
Çileklerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin
Jöleyi sütle inceltin
Jöleyi küçük küçük dilimlenmiş çilekleri üzerine gezdirin
Buzdolabına alıp, soğutun
Dikdörtgen bir kek kalıbına kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin
Kalan çileklerin yarısını da ikiye kesin
Keke kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin
Pastayı buzlukta 2 saat bekletin
Üzerini krem şanti ile ve artan çileklerle süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul