Yalnız Mesajı Göster

Jöleli Krep Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Krep Pasta



Krep için :
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Jöle için :
700 gr çilek
1/4 Su bardağı tozşeker
20 gr yaprak jelatin
2-3 Çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
  • Unu, yumurtayı, tuzu ve sütü çırpın
  • Margarini eritin ve teflon bir tavayı erimiş margarinle yağlayın
  • Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün
  • Krepleri iki yüzünü de pişirin(toplam 20 adet krep hazırlamalısınız)
  • Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin
  • Çileklerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin
  • Jöleyi sütle inceltin
  • Jöleyi küçük küçük dilimlenmiş çilekleri üzerine gezdirin
  • Buzdolabına alıp, soğutun
  • Dikdörtgen bir kek kalıbına kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin
  • Kalan çileklerin yarısını da ikiye kesin
  • Keke kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin
  • Pastayı buzlukta 2 saat bekletin
  • Üzerini krem şanti ile ve artan çileklerle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla