Yalnız Mesajı Göster

Kara Osman Pastası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Osman Pastası



1 Paket krem şanti
1 Su bardağı çilekli süt
Yarım paket çilek jölesi
1 Kahve fincanı çilek likörü
Yarım su bardağı su
1 Kakaolu hazır kek (iki katlı)
2 Kase çilek
2 Çorba kaşığı çikolata rendesi
1 Çorba kaşığı iri kıyılmış fındık
Hazırlanışı
  • 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı çilekli süt ile çırpın ve buzdolabında dondurun
  • Çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın
  • Jöleyi krem şanti ile karıştırıp, koyu bir krema gelinceye kadar bekletin
  • Liköre yarım su bardağı su ekleyip, kekik altını ve üstünü ıslatın
  • Kremanın yarısını kekin alt parçasının üzerine sürün
  • Çilekleri uzunlamasına kesip, kremanın üzerine yerleştirin ve üzerine kekin üst parçasını kapatın
  • Kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kenarlarını krem şanti ile süsleyin
  • Üzerine çikolata rendesi serpin ve çilekle dekore edip, bir gece bozdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla