Yalnız Mesajı Göster

Kedidili Pastası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kedidili Pastası



3 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı şeker
3 Çorba kaşığı kakao
4 Su bardağı süt
Arzuya göre çikolata
Yarım paket margarin
2 Paket kremşanti
300 gr kedidili bisküvisi
3 Adet yumurta
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
  • Bir tencerede nişasta, şeker ve kakaoyu; 2 su bardağı sütü azar azar ilave ederek topaksız kıvama getirelim
  • Karıştırarak koyulaşana dek pişirelim
  • Kremamız koyulaşmaya başlayınca içine çikolatayı atıp eritelim
  • Göz göz olunca tencereyi ateşten alıp, iyice soğutalım
  • Kremayı çırpma kabına alalım
  • Margarini ilave ederek mikserle iyice çırparak kremaya yedirelim
  • Ayrı bir kapta, 2 su bardağı sütile 2 paket kremşantiyi mikser ile çırparak , koyulaştıralım
  • Bir camtepsiye kedidili bisküvilerini aralıksız bir sıra halinde dizelim
  • Üzerine krem şantinin yarısını dökelim
  • Tekrar bir sıra kedidili bisküvisini dizelim
  • 3 Adet yumurtayı mikserde köpük köpük olana kadar çırpalım
  • Pişirip soğuttuğumuz kakaoşu kremaya, yumurtaları ilave ederek tekrar çırpalım
  • Bisküvilerin üzerine kakaolu kremanın yarısını dökelim
  • Tekrar bir kat kedidili bisküvisi dizelim
  • En üst katına kalan kakaolu kremanın tamamını dökelim ve buzdolabına birkaç saat bekletelim
  • Hindistan cevizi serpelim

Alıntı Yaparak Cevapla