Konu
:
Kestaneli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Pasta
Kestaneli Pasta
Malzemeler
1 Adet vanilyalı kek
1/3 Su bardağı kahve likörü
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Adet yumurta
1 Su bardağı kestane şekeri püresi
10-12 Adet kestane şekeri
2-3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
Vanilyalı keki kahve likörü ile ıslatın
2 Su bardağı sütü ve tozşekeri bir tencereye aktarın
Tozşeker eriyene dek kaynatın
Unu ve mısır nişastasını iyice çırpılmış yumurtayla karıştırın
Bu karışımı çok ince akıtarak ocaktaki süte ilave edin
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
Karışım kıvamını bulduğunda ocaktan indirin
Karıştırarak soğumasını sağlayın
Yeterince soğüduğunda kestane püresini ekleyin
Kestane püreli muhallebinin yarısını kekin bir yasına sürün
Üzerine diğer parçayı kapatın ve kalan muhallebiyi onun üzerine yayın
Üzerini kestane şekerleri ile süsleyin
Arzuya göre kıyılmış fındık serperek bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul