Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Pasta



Kestaneli Pasta

Malzemeler













1 Adet vanilyalı kek
1/3 Su bardağı kahve likörü
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Adet yumurta
1 Su bardağı kestane şekeri püresi
10-12 Adet kestane şekeri
2-3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
  • Vanilyalı keki kahve likörü ile ıslatın
  • 2 Su bardağı sütü ve tozşekeri bir tencereye aktarın
  • Tozşeker eriyene dek kaynatın
  • Unu ve mısır nişastasını iyice çırpılmış yumurtayla karıştırın
  • Bu karışımı çok ince akıtarak ocaktaki süte ilave edin
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
  • Karışım kıvamını bulduğunda ocaktan indirin
  • Karıştırarak soğumasını sağlayın
  • Yeterince soğüduğunda kestane püresini ekleyin
  • Kestane püreli muhallebinin yarısını kekin bir yasına sürün
  • Üzerine diğer parçayı kapatın ve kalan muhallebiyi onun üzerine yayın
  • Üzerini kestane şekerleri ile süsleyin
  • Arzuya göre kıyılmış fındık serperek bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla