Yalnız Mesajı Göster

Dalyan Köfte

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalyan Köfte



Malzemeler:

750 grkıyma
2 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 havuç (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye(kanserve veya haşlanmış)
3 Yumurta(2 tanesi köftenin içine katı olarak pişirilecek 1 tanesi köftenin hamuruna)
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber,kimyon

Sos:
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça ve tuz

Hazırlanışı:

Kıyma ,rendelenmiş soğan ,ıslatılıp sıkılmış ekmek,tuz,karabiber,bir yumurta ve doğranmış maydonoz ile köfte hamuru hazırlanır ve iyice yoğrulurKöfte harcı rulo şekline şekline getirilirOrtadan boydan boya yarılır ,,haşlanmış yumurta,bezelye,küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılırIslak elle üzeri düzeltiliryağlanmış fırın tepsisine konur170 derecede pişirilirKöftenin tepside kalan yağı alınır1 tatlı kaşığı un ,1 çorba kaşığı salça,1 bardak su ile kaynatılırServis tabağına alınıp dilimlenen köftelerin Üzerine dökülür yanında patates püresi ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla