06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dalyan Köfte
Malzemeler:
750 gr kıyma
2 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 havuç (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye(kanserve veya haşlanmış)
3 Yumurta(2 tanesi köftenin içine katı olarak pişirilecek 1 tanesi köftenin hamuruna)
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber,kimyon
Sos:
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça ve tuz
Hazırlanışı:
Kıyma ,rendelenmiş soğan ,ıslatılıp sıkılmış ekmek,tuz,karabiber,bir yumurta ve doğranmış maydonoz ile köfte hamuru hazırlanır ve iyice yoğrulur Köfte harcı rulo şekline şekline getirilir Ortadan boydan boya yarılır ,,haşlanmış yumurta,bezelye,küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır Islak elle üzeri düzeltilir yağlanmış fırın tepsisine konur 170 derecede pişirilir Köftenin tepside kalan yağı alınır 1 tatlı kaşığı un ,1 çorba kaşığı salça,1 bardak su ile kaynatılır Servis tabağına alınıp dilimlenen köftelerin Üzerine dökülür yanında patates püresi ile servis yapılır
|
|
|