06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçe Köftesi:
Bahçe Köftesi:
Malzeme :
- Harcı:
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Köftesi:
- ½ kg köftelik kıyma
- ½ paket köfte harcı
- 1 ½ çay bardağı su
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 ½ su bardağı et suyu
- ½ su bardağı rende kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz
Maydanoz ve dereotu ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın
Domatesleri küp küp doğrayın
Sarımsakları kıyın
Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını , 1 ½ çb Suyu, koyup, iyice yoğurunuz
Harç kıvamına gelince şekil verip, bir tabağa alınız
Yayvan bir tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin
Renk alan köfteleri bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba dizin
Sosu için, bir tencerede Sana cream bonjouru kızdırın
Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun Domatesler pişince , köftelerin üzerine dökün
En son olarak içine etsuyunu döküp, rende kaşarı serpin
Önceden 200 C de ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|