Yalnız Mesajı Göster

Mayonez soslu kaparili söğüş et

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonez soslu kaparili söğüş et



Mayonez soslu kaparili söğüş et

--------------------------------------------------------------------------------

Mayonez soslu kaparili söğüş et

KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk

Malzemeler:

400 gr dana but

2 havuç

160 gr light konserve tonbalığı

Yarım su bardağı light mayonez

1 su bardağı light yoğurt

Tuz

2 çorba kaşığı kapari

2 taze soğan

2 defneyaprağı

Birkaç salata yaprağı

Hazırlanışı:

* Havuçları temizleyip doğrayın Taze soğanları temizleyip kıyın Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın

* Kapariyi yıkayıp süzün Tonbalığını iyice süzün 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin

* Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin Salata yaprakları eşliğinde servis yapın


Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir

Alıntı Yaparak Cevapla