Yalnız Mesajı Göster

Fırında kabak turtası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında kabak turtası



Fırında kabak turtası

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:

3-4 kabak

3 dal dereotu

1 soğan

2 çay kaşığı sıvıyağ

1 kahve fincanı su

8 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Birkaç nane yaprağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin Dereotunu kıyın Soğanı soyup incecik doğrayın

* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Kabağı ilave edip hafif soteleyin 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin Dereotu, tuz ve karabiber serpin

* Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın


Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir

Alıntı Yaparak Cevapla