Konu
:
Fırında kabak turtası
Yalnız Mesajı Göster
Fırında kabak turtası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında kabak turtası
Fırında kabak turtası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
3-4 kabak
3 dal dereotu
1 soğan
2 çay kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
8 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Birkaç nane yaprağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin
Dereotunu kıyın
Soğanı soyup incecik doğrayın
* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Kabağı ilave edip hafif soteleyin
1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin
Dereotu, tuz ve karabiber serpin
* Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın
Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın
Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın
Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul