Konu
:
Buğdaylı mercimek çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı mercimek çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı mercimek çorbası
Buğdaylı mercimek çorbası
--------------------------------------------------------------------------------
Buğdaylı mercimek çorbası
Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 çorba kaşığı soya yağı
Tuz
Hazırlanışı:
* Buğdayı akşamdan ıslatın
Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
* Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin
Mercimeği yıkayıp süzün
Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Yağı ekleyip karıştırın
Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın
ZENGİN MERCİMEK
Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin
İçeriğindeki bakır sayesinde vücut mercimekteki demiri en iyi şekilde özümseyebiliyor
Mercimek ayrıca potasyum zengini de
100 gramında tam 980 mg potasyum, 347 mg fosfor ve 127 mg kalsiyum bulunuyor
Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul