Yalnız Mesajı Göster

vezir parmağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

vezir parmağı





VEZİR PARMAĞI:
2 su b su
50 gr margarin
1 tatlı k tozşeker
1 çay k tuz
2,5 su b un
3- 4 yumurta
1 çorba k nişasta

Kızartmak için:
sıvıyağ

Şerbeti için:
3,5 su b tozşeker
2,5 su b su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı suyu alın
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
susyun kaynamasını sağlayın
Su kaynadıktan sonra üzerine 25 su bardağı unu ekleyin
Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin
Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları
kırarak devamlı karıştırın
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin
Hamurdan vezir parmağı şeklini verinSoğuk sıvıyağa alın
Vezir parmağını kızartın
Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp
kaynatın
Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün


Alıntı Yaparak Cevapla