Konu
:
Sofrada Meyve Yeme İncelikleri!
Yalnız Mesajı Göster
Sofrada Meyve Yeme İncelikleri!
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sofrada Meyve Yeme İncelikleri!
ELMA, ARMUT:
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir
MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir
Tamamı ile soyulup atılmaz
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür
KAYISI, ERİK, KİRAZ:
Bir ya da iki lokmada yenilir
Çekirdek ağızda ayıklanıp avuca alınarak tabağa konulur
ŞEFTALİ:
Yarma şeftali: ikiye bölünerek kolayca çekirdeği çıkarılır ve yenilir
Yarma olmayan şeftali: Dörde ayırılıp kabuğu soyulduktan sonra bıçakla küçük parçalara ayrılarak çatal ile yenilir
PORTAKAL:
Helezoni olarak soyulur ve dilimlere ayrılıp tabağa konulur, dilimler küçükse bir lokmada, büyükse kesilerek el ya da meyve çatalı ile yenilir
KAVUN:
Dilimlere ayrılarak tabağa konulur
Dilimler bıçakla ufak lokmalara ayrılır yada kaşıkla yenilir
Eğer üzerinde çekirdek var ise bunlar ağızda ayıklanır ve avuç içine alınarak tabağa konulur
ÇİLEK:
Sapları daha önceden çıkarılmış küçük çilekler kaşıkla yenilir
Bunların üzerine toz şeker ekilir ya da krema konulur
Fakat büyük çilekler bazen sapları ile sofraya getirilir
Bu takdirde saptan tutup şekere batırmak ve ısırıp yemek gerekir
Elde kalan sap, tabağa konulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul