Yalnız Mesajı Göster

Sofrada Meyve Yeme İncelikleri!

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofrada Meyve Yeme İncelikleri!



ELMA, ARMUT:
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir


MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir Tamamı ile soyulup atılmaz
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür

KAYISI, ERİK, KİRAZ:
Bir ya da iki lokmada yenilirÇekirdek ağızda ayıklanıp avuca alınarak tabağa konulur

ŞEFTALİ:
Yarma şeftali: ikiye bölünerek kolayca çekirdeği çıkarılır ve yenilir
Yarma olmayan şeftali: Dörde ayırılıp kabuğu soyulduktan sonra bıçakla küçük parçalara ayrılarak çatal ile yenilir



PORTAKAL:
Helezoni olarak soyulur ve dilimlere ayrılıp tabağa konulur, dilimler küçükse bir lokmada, büyükse kesilerek el ya da meyve çatalı ile yenilir



KAVUN:
Dilimlere ayrılarak tabağa konulur Dilimler bıçakla ufak lokmalara ayrılır yada kaşıkla yenilir Eğer üzerinde çekirdek var ise bunlar ağızda ayıklanır ve avuç içine alınarak tabağa konulur

ÇİLEK:
Sapları daha önceden çıkarılmış küçük çilekler kaşıkla yenilir
Bunların üzerine toz şeker ekilir ya da krema konulur Fakat büyük çilekler bazen sapları ile sofraya getirilir Bu takdirde saptan tutup şekere batırmak ve ısırıp yemek gerekir Elde kalan sap, tabağa konulur

Alıntı Yaparak Cevapla